ikon
ALTERNAT.HU 1.3    Firefoxra hangolva
"A kefr sem fenkig tejfel."
Vissza a Retardolgia menpontra

Kzlekedv

Egy szp nyri napsttte madrfttys (mivel mindenkppen napsttte madarak szoktak ftylni), lmelenget, megfelel pratartalm, vulknkitrsmentes dleltt Hippoman elhatrozta, hogy elmegy a boltba. Errl persze hetekig gyzkdte magt korbban, s fokozatosan kszlt fel a megprbltatsra lelki trningekkel, meditatv gyakorlatokkal. gy mikor eljtt az id mr hidegvrrel tette a dolgt, tudta mi vr r s mg eltte llt a nap.
Gyorsan felgngylte ht a bevsrllistt, hna alt csapta az ipari kontnert, s elindult. A bolt kzvetlenl az ttest tloldaln volt, gy nem kellett messzire mennie. Gyorsan t is kelt, miutn elment eltte a Polski Fiat, az Audi, a Volkswagen, egy traktor, a Trabant, a Dacia, kt kerkpr, a Mercedes, egy kamion, egy msik Audi, egy Opel aztn mg egy, hrom motoros, egy Trabant, egy Fiat, kt Skoda, mg egy kamion, egy kerkpr, kt jabb motoros, egy Lada, egy BMW, egy Trabant, egy Volkswagen, s egy lovaskocsi, ami mgtt mr felsorakozva ment egy Audi, egy kerkpr, kt Opel, egy Skoda, egy Trabant, egy motoros, egy jabb kerkpr, egy Mercedes, egy Fiat, egy Skoda valamint egy IFA. A bolthoz rve szerencsre mg a bejuts eltt jutott eszbe, hogy otthon hagyta a pnztrcjt. Pnz nlkl meg ritkn lehet vsrolni s akkor is keveset, gy visszament rte. A visszat szinte akadlymentesnek bizonyult, mivel csak egy Trabant jtt az ton, mikor t akart menni. gy azt kivrva mr igazn fel sem tnt az t kvet Mercedes, IFA, Audi, kt motoros, egy kerkpros, egy Fiat, kt Skoda, mg egy kamion, egy kerkpr, kt jabb kamion, lovaskocsi s a mgtte dudl, trelmetlen Audi, hrom Opel, Skoda, Volkswagen, kt motoros, egy rendraut, egy Lada, egy BMW, egy Trabant, kt Skoda, egy Mercedes, s mg egy kamion. Miutn maghoz vette a pnzt ellenriztte, hogy minden megvan-e, s mivel rendben megvolt mindene, gy elindult ht a boltba. Knnyen oda is rt a bolt bejrathoz, mivel nem volt nagy forgalom. Gyorsan elvillant az a nhny pillanat, amg kivrta a kombjnt, az IFA-t, a kt kerkpros nnit, az Audit, a Trabantot, a Volkswagent, a kamiont, az iskolsbuszt, a markolt, a hrom dmpert, a dudl Skodt, a rendrautt, a kukskocsit, kt kerkpros piacra igyekez bcsit, akik a srgarpa felvsrlst beszltk t, a lakkocsis trabantot, az Ikarusz buszt, a kamionokat, a motorost, az elektromos kerkprost s egy Dacia-t. Este gondolta kipiheni vgre a nap fradalmait, gy elzrta a tvt, amiben ppen a kzlekedsi informcik mentek, s elaludt..... volna, ha nem megy el az ablak alatt 3 mennydrg tartlykocsi, egy 7-es erssg kamion, 5 falrepeszt kombjn, egy iszonyan nyert lovaskocsi s egy thenger. Ekkor gondolkodott csak el - mivel aludni gysem brt - , hogy mifle ember vezet thengert jjel. Milyen lelkivilga lehet annak az embernek, aki jszaka bel egy thengerbe, s vgigmegy vele a falun? Vajon elre eltervezi, hogy mrpedig lehengerli a trsadalmat, vagy rutinszeren adja el mintha csak biciklivel menne t a kocsmba?
Bekapcsolta ht megint a tvt, s jl felhangostotta, hogy sejtsen belle valamit, majd megnzte a TIR-t, valami autsmagazint, a motorversenyt, a chopperek gyrtsrl egy dokumentumfilmet, a Konvoj cm filmet s a Szgulds, Porshe, szerelem cm klippet. Reggel fel pedig mr gy ellmosodott, hogy igazn kellemetlenl rintette az a fl rs autriaszt, ami az ablakot rezonltatta. Elgondolta, hogy milyen j is lenne a sivatag kzepn lni. Ott mindssze taln a Dakar rallyt kellene elszenvedni, meg a lgisok pnclos osztagt. De tulajdonkppen gyis mindentt mindig kzlekednek. Felntt emberek, akik nyugodtan lhetnnek otthon egy sr mellett, inkbb kimennek csakazrtis kzlekedni az utcra. gy trtnt, hogy inkbb egyesbe rakta magt, megitta a fagylljt, s egy gyors olajcsere utn elindult, hogy keressen egy olyan helyet, ahol vgre nem kzlekednek. Azon mr meg sem lepdtt, hogy mr vrta t egy tankhaj, s 3 cirkl az utca vgben, hogy tmehessenek eltte. Vagy rajta.
gy ma is megy, ha meg nem dgltt... csak elbb megvrja, mg elmegy a buldzer, a kombjn, a mixerkocsi, a konvoj, a delegci, 3 karavn, a 12 eskvi menet, a katonai felvonuls, a kamionverseny, a szegedi gyors, 2 Malv gp, a 4-es metro, a 6-os villamos....

Hippoman

Vissza a Retardolgia menpontra