ikon
ALTERNAT.HU 1.3    Firefoxra hangolva
"Nem vagyok szernyebb, mint ahogy a tehetsgem kvnja."
Vissza a Retardolgia menpontra

Hlye bunk

ltem az asztalomnl, amikor eszembe jutott egy fggben lv telefonhvs, amit mg el kell intznem. Elvettem a noteszem, megkerestem Robin szmt, s trcsztam. Egy frfi hang vlaszolt kedvesen: \"Hall?\" Udvariasan mondtam: \"Itt Patrick Hanifin. Beszlhetnk krem Robin Carterrel?\" Alighogy befejeztem, a kagylt lecsaptk. El sem hittem, hogy brki ilyen bunk tud lenni. Megkerestem Robin szmt a telefonknyvben, s felhvtam a helyes szmon. Kiderlt, hogy vletlenl az utols kt szmot felcserltem.

Miutn beszltem a bartommal, gy dntttem, hogy jra hvom a fickt. Amikor felvette a telefont, belevltttem, \"Hlye bunk!\" majd lecsaptam a kagylt. A noteszomba telefonszm mell rtam: \"hlye bunk\" s betettem az asztalfikomba. Az elkvetkezend hetekeben, amikor rossz passzban voltam, csak felhvtam, lehlyebunkztam, s lecsaptam a telefont. Ettl mindig felvidultam.

Mg abban az vben a telefontrsasg bevezette a hvszmkijelzst. Ez nagyon fjdalmasan rintett, mert abba kellett hagynom a \"hlyebunk\" hvst. Aztn egy nap eszembe jutott valami. jra felhvtam, s hallottam ahogy mondja: \"Hall\". Kitalltam egy nevet s udvariasan ezt mondtam neki: \"Jnapot uram. A telefontrsasg kereskedelmi osztlyrl beszlek, s erdekldni szeretnk, hogy hallott-e mr cgnk hvszmkijelzsi szolgltatsairl?\" nemmel vlaszolt s lecsapta a telefont. Gyorsan visszahvtam s ennyit mondtam neki: \"Azrt mert egy hlye bunk vagy!\" s letettem.

Az ok, amirt ezt megosztom veletek az, hogy megmutassam, ha valami igazn bosszant, akkor van md tenni ellene valamit. Csak hvni kell azt a szmot.

Egy msik nap egy ids n elg sok idmet elvette, mikzben prblt killni a parkolbl. Azt gondoltam, sosem fog mr eltnni onnan. Vgl beindtotta a kocsit, s csigalasssggal kigrdlt a parkolhelyrol. Kicsit htratolattam, hogy legyen elg helye kikanyarodni. Nagyszeru, gondoltam. Vgre elmegy. Amikor hirtelen a semmibl feltnik egy fekete Camaro s bell az n parkolhelyemre! Dudltam s ordtoztam, hogy nem teheti ezt velem, mert n voltam ott elbb. De a fick csak kiszllt a kocsibl, tudomst sem vve rlam s bestlt a bevsrlkzpontba. Ez a fick egy hlye bunk, gondoltam, ahogy nagyon sok hlye bunk ltezik a vilgban. Ekkor szrevettem egy cetlit a kocsi ablakn: \"Elad\" s alatta a telefonszm. Felrtam a szmot s kerestem egy msik parkolhelyet.

Nhny nap mlva, otthon lk az asztalom mellett. Miutn hvtam a kedvenc \"hlye bunkmat\", eszembe jutott a msik telefonszm, s gondoltam, jobb, ha t is felhvom. Nhny csengets utn felvette a telefont. Udvariasan mondtam: \"Az elad fekete Camaro gyben telefonlok. Meg tudn mondani, hol nzhetnem meg a kocsit?\" gy vlaszolt: \"Termszetesen.\" Bediktlta a cmet, egy srga hz volt, s a kocsi a hz elott llt. \"Megtudhatnm a nevt?\" krdeztem. \"Don Hansennek hvnak\" vlaszolta. \"Mikor mehetnk t megnzni a kocsit?\" krdeztem. \"ltalban minden este itthon vagyok. Ugorjon be valamikor.\" \"Rendben\" mondtam. \", Don, mondhatok nnek valamit? Maga egy hlye bunk!\" s letettem. Ezutn Don Hansen szmt is beprogramoztam a gyorshvba. Minden remekl ment. Ha brmi bajom volt, volt kznl kt hlye bunk, akit hvhattam.

De nhny hnap mlva mr nem volt olyan vicces az egsz, mint kezdetben. Gondolkoztam egy picit, majd kitalltam valamit. Elszr is felhvtam az egyes szm hlye bunkt. Miutn felvette, beleordtottam a telefonba a szoksost, de nem tettem le. Ekkor megkrdezte, hogy ott vagyok-e mg, s krte, hogy ne hvjam tbbet. \"Sz sem lehet rla\" mondtam. \"Hogy hvjk?\" krdezte. \"Don Hansen\" mondtam. Megkrdezte, hol lakom, erre bemondtam neki a cmet, ahol a fekete Camaro parkol a hz elott. \"Azonnal odamegyek, Don. Legjobb, ha elkezd imdkozni\" mondta. \"Oh, most nagyon megijesztett, hlye bunk\" ordtottam, s letettem.

Ezek utn felhvtam 2-es szm hlye bunkt. Szoksos hlyebunkzs utn itt sem tettem le. Azt mondta: \"Ha rjnnk, hogy ki maga....\" \"Akkor mit tenne?\" krdeztem. \"Sztrgnm a seggt\" \"Nos, itt a lehetsg. Azonnal tmegyek, hlye bunk\" s letettem. Ezek utn felhvtam a rendrsget, bemondtam a cmet s mondtam nekik, hogy azon nyomban meglm a buzi lettrsamat, amint hazar. Majd hvtam a 13-as Csatornt, hogy bandahbor van az adott cmen. Ezek utn n is odamentem a cmre, hogy vgignzzem az egsz cirkuszt.

rmmel tlttt el, ahogy kt hlye bunk ti-vgja egymst egy csapat rendr eltt, mikzben a rendrsgi helikopter krz a fejk fltt. Ez volt letem legnagyobb lmnye.

Vissza a Retardolgia menpontra