ikon
ALTERNAT.HU 1.3    Firefoxra hangolva
"Az unalmas ember olyan valaki, akit ha megkrdezel hogy van, meg is mondja."
Vissza a Retardolgia menpontra

Hogyan hackeljnk webszervert?

Mieltt brmibe is belekezdenk nagyon fontos, hogy az ember tisztban legyen nhny alapszabllyal. Ez a folyamat mlyen elvetend bncselekmnynek szmt, teht itt szeretnm leszgezni, hogy ez a lers kizrlag csak oktatsi clbl van fent!!! Az oldal s a lers szerzje semmilyen felelssget nem vllal, ha valaki ez ltal mert tletet egy ilyen bncselekmny elkvetsre.
Az ok amirt lerom ezt: Elssorban a webszerver tulajdonosok munkjt szeretnm segteni, hogy tisztban legyen azzal, krlbell hogyan is dolgozik egy igazi hacker, ha szervert akar feltrni. Ezltal knnyebben tallhatnak vdekezsi mdot az ilyen rossz akarat emberek ellen. A msikoldalrl pedig, mint tudjuk a mai vilgban knnyen elfordulhat, hogy egy esetleg szmunkra kellemetlen tartalom jelenik meg egy weblapon, amit a tulajdonos nem akar leszedni, de mi szeretnnk eltntetni. De nem utols szndk az gynevezett bossz lls sem, hogyha az illet kiszrt velem akkor n meg feltrm a szervert s kicsit \"rendet teszek\" az llomnyai kztt. Szval igazbl okot mindig lehet tallni r.
Egy prszt a webszerverekrl az elejn. A webszerver egy olyan szerver (kiszolgl), ami lehetv teszi hogy a vilghln, a weblapok tucatjait, az gynevezett HTTP-n (HyperText Transfer Protokol) keresztl elrhetv tegyk mindeki szmra. A webszerverek tbbsgn biztos, hogy nem vindz fut, ezrt hogyha valaki leragadt a vindznl, annak lehet hogy nem lesz annyira rthet nhny dolog. Egy dolgot fontos kiktni: Nincs feltrhetetlen szerver, Ktsgtelen, hogy valamelyik feltrse sokkal tbb idt vesz ignybe s itt pont ezen van a hangsly, ugyanis a szerver tulajdonosoknak lehet hogy ppen az a fl ra, ra fogja megmenteni a szervert. A szerver feltrs megkezdse eltt nagyon fontos tudni pr dolgot a szerverrl. Pontosan tudnunk kell a szerver cmt. Tovbb nagyon fontos, hogy az egszet inkognitban tudjuk csinlni, erre manapsg szmtalan lehetsg van. Meg kell jegyeznem, hogy ez nagyon veszlyes dolog s gy is nagy a lebuks veszlye.
Mitl fgg hogy mennyi idt vesz ignybe a feltrs? Ht ez egy sszetett krds, de szerintem mindeki szmra egyrtelm dolgoktl fgg. A szerver vdettsgtl, s a hacker szmra rendelkezsre ll eszkzktl, tovbb a hacker kpessgeitl. gy teht ignybe vehet pr percet, de akr rkat is. Ha ktsges, hogy sikerl-e feltrni a szervert, rvid idn bell, akkor mindig fontos tgondolni, hogy valban vgig akarjuk-e csinlni, hiszen minden msodperccel forrbb a talaj ilyenkor a hacker talpa alatt.
Azt nem akarom ecsetelni, hogy milyen segdeszkzket vegynk ignybe a szerverfeltrshez. Ma mr annyi lehetsg kzl vlaszthatunk, ahogy fejldik a technika, hogy ezt mindekire rbzom, hogy melyikkel szimpatizl. Hacker trsaim tbbsge szerint biztosabb, ha tbb mindennel prblkozik az ember. Nylvn a gyakorlottabbak akr tbb eszkzzel is prblkozhatnak egyszerre. Mgjobb ha segtsg is akad egy msik hackerkedni vgy szemlyben. n ezen millinyi eszkzk kzl a fejszt rszestem elnyben. Ha megvan a kiszemelt szerver, akkor lpjnk oda hozz s teljes testslyunkat lantba vetve htunk mgl indtva tiszta erbl vgjuk bele a szerverbe a fejszt. A tapasztalataim szerint a szellz rcsnl rdemes kezdeni, ott knnyebben szakad be a szerver oldala. Ha a burkolatot tsikerlt trnnk akkor folytathatjuk a tart lemezekkel, majd a zsinrokkal. Amikor mr a bels perifrik s azon alkatrszeit sikerlt apr tranzisztorokra darabolnunk a fejszvel, akkor gyorsan markoljuk meg a szmunkra fontos informcikat s fussunk, amg nem jn a ports. Sok hacker szerint a lncfrsz a legjobb, de szerintem az tlhangos s igazbl az egynisg megnylvnulsst is httrbe szortja. Tulajdonkppen a fejszvel val webszerver trst tartom - ha szabad gy fogalmazni - az igazi szjbermvszetnek.
Inkognit megrzsre ajnlom, mindekinek a fekete mack nadrgot, fekete kapusznis pulverrel, fekete edzcipvel. Pr hacker, gy tartja, hogy a fekete smaszknl s a balonkabtnl, ami al befr a segdeszkz, nincs jobb ltzk, erre a feladatra. Ez tnyleg izls dolga.
A szerverfarmokra val bejutshoz azrt nem rt hozni magunkkal baseball tt, vagy ideggz sprayt. Esetleg ha tudjuk, hogy kutya is van, akkor mrgezett kolbszt.
A lnyeg, ha elszntad magad, hogy megcsinlod, akkor mindig tervezd meg elre.

Remlem sikerlt mindekinek megfelel mrtk segtset adnom a feltrshez. Ha mgse boldogulnl rj: alternat@hogytorjunkfelwebszervert.com

Vissza a Retardolgia menpontra