ikon
ALTERNAT.HU 1.3    Firefoxra hangolva
"Azt mondjk, a vadllatokban is van knyrlet...Bennem nincs - teht n nem vagyok vadllat..."
Vissza a Retardolgia menpontra

Darwin djak

Charles Darwin dj

Nhny pihent agy fick hrom ve megalaptotta a Charles Darwin djat. Ezt kizrlag posztumusz tlik oda azoknak a legklnbzobb mdon elhallozott nyomorultaknak, akik utols cselekedetkkel igazoltk Darwin evolcis elmlett, amely szerint az ember igenis a majomtl szrmazik, ugyanakkor nagy jt cselekedtek, hogy hallukkal megszunt gnllomnyuk terjedsnek veszlye.

Az elso nyertesnek 1994-ben tltk oda a djat. Egy amerikai frfi kapta, aki egy pohr ingyen szda remnyben addig rngatta a Coca-Cola automatt, mg az vgl rborult s agyonttte.

Az 1995-s gyoztes viszont igazn vllalkoz kedvu frfi lehetett, nyugodjk bkben. A sebessg volt a mnija, ezrt beszerzett egy gyorstraktt, ami a Jumbo Jetek felszllst segti, rerostette az autjra, s a nevadai sivatagban kiprblta. A halla elotti pillanatokban valsznuleg rbredt, hogy a raktt csak bekapcsolni lehet, ki mr nem, emiatt aztn krlbell 480 kilomteres sebessggel sztkenodtt a Szikls hegysg oldaln...

Az 1996-os Darwin djra tz-egynhnyan plyzhattak, s a nemzetkzi Net-zsuri dnttt vgl a gyoztesrol, m rdemes megemltennk valamennyi jelltet, htha mgiscsak elgondolkodnak a termszettudsok, akik a majommal kzs osrol beszlnek csak, de tagadjk a kzvetlen rokonsgot.

Esllyel indulhatott a versenyen az a frfi, aki exbartnoje kocsijnak ablakt akarta betrni pisztolyval, m kzben elslt a fegyver s agyonlolle magt. Honfitrsa viszont gy kvnta megszerelni furcsa hangokat ad mezogazdasgi munkagpt, hogy befekdt al s megkrte a bartjt, induljon el vele. Holttestt igen nehz volt azonostani.

Az a torontoi frfi pedig, aki 23. emeleti laksnak erklyn akarta a kihelyezett madretetot megtiszttani, knnyen felismerheto volt a kezben szorongatott madreledelrol. Ms krds, hogy a fejben nem sok maradt, de taln nem kerekes szkre kellett volna felllni az erklyen.

Hasonl mdon jrt az az gyvd, aki egy irodahz 24. emeletn a hozz beosztott joghallgatknak kvnta demonstrlni a panorma vegablak trsbiztonsgt - amirt a ksztok garancit vllalnak - s ezrt teljes lendlettel nekirohant. Zuhans kzben valsznuleg megfogadta magban, hogy soha tbbet nem hisz egyetlen mesterembernek sem.

Egy kis egyiptomi faluban egyszerre hatan plyzhattak a megtisztelo nyeremnyre. Az ebdre sznt csirke bemeneklt a ktba, ezrt a 18 ves fi utna mszott. Csakhogy nem tudott szni, ezrt elobb egyms utn hrom testvre, majd kt szomszd indult segtsgre. A mentok ksobb csak nagy nehzsgek rn emeltk ki a hat holttestet s a csirkt, amely azonban tllte a viszontagsgokat.

Kt gyilkos is jelltknt szerepel a listn. Mindkettojket villamosszkbe kldtk, m vgl kegyelembol letfogytiglant kaptak. Hiba, vgzetk utolrte oket: az egyik a tvt prblta megjavtani a cellban a fm vccsszn lve, a msik hzilag barkcsolt fejhallgatt, de mindketten hallos ramtst szenvedtek. Ugyancsak gy jrt az a horgsz, aki egy drt segtsgvel ramot vezetett a horgsztba, hogy halakat fogjon, m megcsszott a parton s beleesett a vzbe. A tbbi pecs alaposan meglepodtt, mikor a holtteste fennakadta horgukon.

Komoly eslyes a Darwin-djra az a St. Louise-i bolti tolvaj, aki gy akart kolbszt lopni egy boltbl, hogy egy darabban lenyelte a torkba. Kihznia azonban mr nem sikerlt, s mire a mentosknek sikerlt eltvoltaniuk a csaknem hsz centis kolbszt a torkbl, mr kso volt.

Az llatvdok bizonyra krrvendoen halljk annak a kaliforniai vadsznak az esett, aki lelotte a felette lvo szikln ll szarvast. Az pedig pont resett s agyonttte, bosszt llva "gyilkosn".

s egy eset Texasbl: helyi hajlktalanok rzkbeleket akartak lopni, ami gy tunik, odakint is bevett szoks, m ezttal a feszltsg alatt lvo vezetket szemeltk ki maguknak, s ennek vgzetes kvetkezmnyei lettek.

Nos, mint lthatjuk, jelltek vannak boven. A Darwin-djat vgl egy petrds frfi nyerte meg, aki gy szerette volna megtrflni bartait egy hzibulin, hogy a szjba vette a petrdt. Ami annak rendje s mdja szerint fel is robbant, nem sokat hagyva a szerencstlen fick fejbol.

Vissza a Retardolgia menpontra